Kirjaudu sisään
headerpicture

Kotiseutukierros 2005

Sukuseura järjesti sunnuntaina 4.9.2005 kotiseutukierroksen, jossa tutustutiin paikkoihin, jotka ovat jollain tavalla suvun kannalta merkittäviä. Retki alkoi linja-autolla Mynämäen keskustasta linja-autoasemalta klo 11.00 ja päättyi samaan paikkaan klo 17.00.

Matkareitti oli pääpiirteissään seuraava: Mynämäen keskustasta Korvensuuhun, josta Kivikylän ja Juvan kautta Luhdan suuntaan, kuitenkin niin, että ajoimme Kärpännokan kautta Lemmin tielle ja sieltä Karjalan kylään, josta taas Luhdan kautta takaisin Mynämäen keskustaan.

Matkalla pysähdyimme Korvensuun konepaja- ja voimalaitosmuseossa. Tutustuimme museon esineistöön, voimalaitos- ja pajamiljööseen sekä museossa esillä olleeseen ensimmäiseen Suomessa tehtyyn autoon - merkiltään Korvensuu 1913. Seuraava pysähdyspaikkamme oli Maulan savipaja Lemmillä, jossa oli mahdollisuus ostaa savipajan tuotteita. Täältä jatkoimme Lemmintielle jota pitkin ajoimme risteenkalliolle ja siitä Lemmi-Caravan - leirintäalueelle, jossa ruokailimme. Tutustuimme leirintäalueen palvelutarjontaan ja jatkoimme ruokailun jälkeen matkaamme Karjalankylän rukoushuoneelle. Täältä ajoimmekin sitten takaisin Mynämäen kirkonkylään.

Mukana oppaina toimivat Hertta Käiväräinen ja Mikko Laihonen, jotka kertoivat mielenkiintoisia asioita matkan varrella olevista muistakin kohteista, joihin emme valitettavasti kuitenkaan ehtineet pysähtyä.